Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Sadece dışarıdaki hava değil, evimizin içindeki sıcak atmosfer de cildimize zarar verme potansiyeline sahiptir. Sıcak ortamdan soğuk ortama ya da tam tersi ani geniş ve değişimler, cilt üzerinde ekstra gerginlik ve stres yaratarak mevsimsel cilt problemlerinin gelişmesine kapı açar. Bu nedenle soğuk havalarda cilt bakımı ekstra özen gösterilmesi gereken bir konudur. Eğer sağlıklı, güzel ve genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız cilt bakımı önerilerini uygulamaya çalışmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

1. Ilık su ile yıkanın.

Ilık Su Cilt Bakımı
“Soğuk havalarda cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?” sorusunun cevabı söz konusu olduğunda su, vazgeçilmez bir etmendir. Kış aylarında sıcacık bir banyonun ne denli güzel geldiğini çok iyi biliriz. Ancak aslında yapmanız gereken, vücudunuzu, o da olmadı en azından ellerinizi ve yüzünüzü soğuk havalarda olabildiğince ılık su ile yıkamaktır. Sıcak su cildinizin nemini ve yağlılık oranını düşürerek onu olumsuz etkilere daha açık hale getirir.

2. Sürekli nemlendirici kullanın.

Özellikle duş ve banyolarınızdan sonra -ve elbette elinizi yüzünüzü yıkadıktan sonra da- hemen nemlendirici uygulaması yapmalısınız. Hafif nemli cildinize uygulayacağınız nemlendirici cilt tarafından daha iyi emilir ve daha sağlıklı bir cilt bakımı yapmış olursunuz. Nemli bir cilde sahip olmak için ürün önerilerimize mutlaka göz atın.

Ana sayfayaSonraki makale